Cepšu un ēdīšu visu sezonu tiklīdz sākas kabači, vairs nevaru apstāties — ļoti garšīgi

Šādus plācenīšus var cept un ēst, goda vārds, bez apstājas. Tiklīdz sākas kabaču sezona, man tie gandrīz katru dienu tiek izmantoti tieši šim nolūkam.

Kā pagatavot

Tātad, šodien gatavosim plācenīšus – kā jau nopratāt – no kabačiem. Bet šī recepte, iespējams, nemaz nav tāda, kādu jūs zināt, jo manā variantā ir arī kartupelīši. Un ar kartupeļiem šie burvīgie plācenīši kļūst tik gardi, ka no tiem tiešām nav iespējams atrauties.

Ko darām soli pa solim. Vispirms gatavojam mīklu. Tā būs uz kefīra bāzes. Tāpēc bļodā iesitam olas (man bija lielas), pievienojam sāli, pavisam nedaudz cukura un pielejam kefīru. Manam kefīram bija 3,2% tauku saturs. Vienkārši visu aktīvi samaisām.

Tālāk izsijājam vai ieberam miltus. Atkal visu samaisām. Strādājam ar parastu putojamo slotiņu – nekādu papildu rīku. Viss notiek gluži kā vienkāršāko pankūku gatavošanā. Pagaidām nekas, kas piešķirtu mīklai pufīgumu, nav jāpievieno. Tas būs vajadzīgs nedaudz vēlāk – precīzāk, pašās beigās, tieši pirms cepšanas.

Tagad pats galvenais – pildījums jeb mūsu svarīgā sastāvdaļa, kuras dēļ mēs vispār visu šo šodien esam iesākuši. Mums taču ir plācenīši, kā jau solīts, ar kabačiem un kartupeļiem. Tātad vienkārši sarīvējam to visu uz rupjās rīves.

Sarīvējām, viegli piesālam, samaisām un nedaudz nospiežam, bet bez īpašas cītības. Nav jācenšas izspiest pavisam sausu.  Ieliekam nospiestos kabačus un kartupeļus mīklas bļodā.

Lasi vēl; Gurķi saglabāsies svaigi divreiz ilgāk – jums vienkārši jāizdara šis solis pēc to iegādes

Tad pie visas šīs gardās masas pievienojam zaļos lociņus, pētersīļus un caur spiedi izspiežam ķiploku. Kas vēl? Pielejam nedaudz augu eļļas un visu samaisām.

 

 

Šķir otru lapu, lai lasītu turpinājumu…